Ön itt tartózkodik:
  1. SSS Románia »
  2. Történetünk

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire: a szociális, kulturális, közéleti szférába és minden olyan helyre, ahol az evangelizációt, a gyermek, a nő és a család jólétét mozdíthatjuk elő, hatást gyakorolhatunk a közgondolkodásra.

A Társaság 1998 óta pápai jogú közösség, tagjai radikális evangéliumi életre törekednek, a szeretet, az igazságosság, a béke eszközei, a remény hordozói, a szegények és elnyomottak szolgálói kívánnak lenni.

Jelenleg négy kerületbe szervezve öt országban vagyunk jelen. A Szociális Testvérek lelki családjához tartozik a federáció is: Kaliforniában, Kanadában, Mexikóban, Taiwanban és a Fülöp-szigeteken élnek még testvérek. További részletek a http://sssinternational.org/ honlapon olvashatók.

A közösség, különösen a Magyar Kerület tagjai a II. világháború idején befogadták és rejtegették az üldözötteket: több száz zsidó ember életét mentették meg. Ennek a szolgálatnak a vértanúja Salkaházi Sára testvér (1899–1944), akit Erdő Péter bíboros avatott boldoggá 2006. szeptember 17-én Budapesten. További részleteket a http://www.salkahazisara.com honlapon olvashat.

 

 

 

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire: a szociális, kulturális, közéleti szférába és minden olyan helyre, ahol az evangelizációt, a gyermek, a nő és a család jólétét mozdíthatjuk elő.

Bővebben

Lelkiségünk

Társaságunk azért alakult, hogy Istent dicsőítse, és hogy részt vegyen Krisztus megváltó tevékenységében a Megszentelő Szeretetről való tanúságtétel által. Lelkiségünket jellemzi: a Szentlélekben gyökerező élet, Szent Benedek lelkisége, a felkészült szociális tudatosság, a korszerű életstílus. A Szentlélekkel való bensőséges kapcsolatunk életünk legnagyobb kincse.

Bővebben

Kapcsolat

Szociális Testvérek Társasága
Románia


Tordai út, 33 szám
Kolozsvár
Kolozs megye
Románia
400193

Telefonszám:
0364-110.523

Írjon nekünk!

SSS Hírlevél

Ha értesülni szeretnél híreinkről, akkor a következő űrlap segítségével feliratkozhatsz hírlevelünkre.

Látogass meg minket!