Ön itt tartózkodik:
  1. SSS Románia »
  2. Elöljárói köszöntés

Elöljárói köszöntés

HISZEK A SZENLÉLEKBEN:

minden kegyelem osztogatójában,
a hét ajándék kútfejében,
az igazság és a szeretet Lelkében,
aki nélkül nincs istengyermeki élet,
aki nélkül nem érthetjük meg a szeretet titkát,
nem élhetjük meg a szeretet életét.

(Slachta Margit: Credo)

Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntünk új köntösbe öltözött, részben új tartalmakkal gazdagodott, és reményeink szerint folyamatosan gazdagodó, változó honlapunkon. Az újraindulás időpontja nem véletlen: a Szociális Testvérek Társasága Szentléleknek szentelt közösség, éppen ezért pünkösdkor, a Szentlélek kiáradásának az ünnepén mi is hittel imádkozzuk azért, hogy a kommunikáció, a kapcsolatok e fontos csatornájára is érvényes legyen: „Kiárasztod lelkedet, s ők életre kelnek, és megújítod a föld színét.” (Zsolt 103,30)

Szeretnénk, ha ez a felület valóban életre kelne, és nem csak technikailag, hanem olyan módon is, hogy a kapcsolatépítés, a hiteles információ, a jó hír továbbadásának, a testvériségnek a felületévé válik.

Szeretnénk, ha ezen az úton is teljesíteni tudnók alapítónk, Slachta Margit testvér elgondolását: „a Szociális Testvérek Társasága arra hivatott, hogy az Úristen megszentelő szeretetét tükrözze”.

Farmati Anna SSS
Kerületi elöljáró

Történetünk

Közösségünket Slachta Margit (1884–1974) alapította 1923. május 12-én Budapesten. A Társaság célja, hogy az ősi szerzetesi eszményt modern körülmények között megélve hivatásos és képzett munkatársakat küldjön az élet különféle területeire: a szociális, kulturális, közéleti szférába és minden olyan helyre, ahol az evangelizációt, a gyermek, a nő és a család jólétét mozdíthatjuk elő.

Bővebben

Lelkiségünk

Társaságunk azért alakult, hogy Istent dicsőítse, és hogy részt vegyen Krisztus megváltó tevékenységében a Megszentelő Szeretetről való tanúságtétel által. Lelkiségünket jellemzi: a Szentlélekben gyökerező élet, Szent Benedek lelkisége, a felkészült szociális tudatosság, a korszerű életstílus. A Szentlélekkel való bensőséges kapcsolatunk életünk legnagyobb kincse.

Bővebben

Kapcsolat

Szociális Testvérek Társasága
Románia


Tordai út, 33 szám
Kolozsvár
Kolozs megye
Románia
400193

Telefonszám:
0364-110.523

Írjon nekünk!

SSS Hírlevél

Ha értesülni szeretnél híreinkről, akkor a következő űrlap segítségével feliratkozhatsz hírlevelünkre.

Látogass meg minket!